طرز تهیه غوره غوره+ چطور غوره غوره درست کنیم؟
از دوران قدیم این چاشنی ها را در فصل تابستان تهیه می کردند و در فصل زمستان در تهیه غذاها از آنها استفاده می کردند.
البته هر سه چاشنی جزو چاشنی های خوش طعم می باشند که در تهیه غذاهایی سنتی ایرانی همچون خورشت بادمجان، آبگوشت محلی، دلمه برگ مو و … به کار برده می شوند.
غوره
نمک
غوره عسگری را خریداری نمایید یا اگر به درخت مو دسترسی دارید خودتان آن را بچینید.
شاخه ها و برگهای غوره را جدا کنید و غوره ها را دانه کنید.
غوره های دانه شده را با آب بشویید.
نصف مقدار غوره ها را آب بگیرید تا آبغوره تهیه شود.
کمی نمک به آبغوره اضافه نمایید و در یک ظرف بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.پس از آنکه آبغوره کمی جوشید در محیط بگذارید تا خنک شود.
مقداری از غوره ها را که پاک کرده و شسته اید را بر روی یک پارچه پهن کنید تا رطوبتشان گفته شود.
ظرف شیشه ای مناسبی را در نظر بگیرید.
غوره های دانه شده را در ظرف شیشه ای بریزید و آبغوره جوشیده شده را بر روی غوره ها بریزید تا سطح آن را بپوشاند.
اگر میزان نمک آبغوره کم است مقداری نمک به آن بیافزایید.
درب ظرف را محکم ببندید و آن را در محیطی خنک یا یخچال نگهداری کنید.
حدود سه ماه طول می کشد تا غوره غوره آماده شود و بتوانید از آن به عنوان چاشنی استفاده نمایید.
غوره غوره با شور غوره و ترشی غوره متفاوت است در تهیه شور غوره بجای آبغوره از آب و نمک استفاده می شود و در تهیه ترشی غوره نیز از سرکه استفاده می شود.
در قدیم برای اینکه دسترسی به انواع چاشنی ها در فصل زمستان نداشتند، در فصل تابستان غوره غوره را تهیه می کردند و در زمستان در تهیه غذاها از آن استفاده می کردند.
غوره غوره را در سالاد شیرازی و دورچین انواع غذاها نیز می توانید استفاده نمایید.
حتما از نمک در تهیه غوره غوره استفاده کنید و آن را در جای خنک قرار دهید تا کپک نزند.