بخور نخور‌های پیشنهادی برای سرمایی‌ها

برخی از افراد در فصل سرما بیشتر از بقیه سرما را احساس می‌کنند این افراد سرد مزاج هستند، پس باید به تغذیه خود توجه کنند و غذای مناسب سرد مزاج‌ها استفاده کنند.  

پاییز فصل سرد و خشکی است و سبب افزایش سودا در همه مزاج ها می شود اما سرمایی ها یعنی افرادی که مزاج سودایی (سردو خشک) و بلغمی (سردو تر) دارند، بیشتر در فصل پاییز و زمستان احساس سرما می کنند، بنابراین باید به تغذیه خود توجه کنند و از خوردن برخی مواد غذایی اجتناب نموده وبرخی دیگر را در برنامه غذاییشان بگنجانند.

 به شما می گوییم که چه غذاهایی برای افراد سرد مزاج مناسب است.

بخور و نخور‌های پیشنهادی برای سرمایی‌ها

مواد غذایی مفید برای سرمایی‌ها

غذاهایی که برای سرمایی ها مناسب است شامل:

گوشت گوسفند و شتر

افراد سرمایی باید در مصرف گوشت نیز دقت کنند و برخی مواد پروتئینی که دارای طبیعت سرد هستند را مصرف نکنند مثلا این افراد باید از مصرف گوشت گاو خودداری کرده و گوشت گوسفند و شتر که طبیعتی گرم دارند را مصرف کنند. گوشت مرغ هم دارای طبیعی سرد است و مصرف آن باید با دقت لازم همراه باشد.

مصرف لبنیات همراه با مصلح

بخور و نخور‌های پیشنهادی برای سرمایی‌ها

لبنیات از مواد غذایی مفید برای افراد هستند که نیاز به کلسیم را تامین می کنند. لبنیات اعم از شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک دارای طبیعت سرد می باشند و برای افراد سرد مزاج مفید نیستند، عدم مصرف لبنیات نیز توصیه نمی شود پس این افراد باید لبنیات را همراه با مصلح آنها یعنی نعناع، زیره، فلفل و کاکوتی مصرف کنند. مصلح، ماده ای است که مزاج غذا را تعدیل می کند، مضرات احتمالی غذا را گرفته و فوایدش را در بدن بیشتر می کند.

طرز خشک کردن خرمالو در فر، روی بخاری و 2 روش دیگر

مصرف میوه های فصل

در این فصل میوه های دارای ویتامین سی فراوان است. مصرف ویتامین C را برای مقابله با سرمای بدن مناسب می باشد پس میوه های این فصل بسیار مناسب هستند اما باید توجه کنید که نباید میوه های ترش را مصرف کرد و بیشتر خوردن انار، سیب، نارنگی و پرتقال شیرین توصیه می شود.

مصرف آبمیوه های طبیعی نیز برای مقابله بدن با بیماری مناسب می باشد. اگر آب میوه طبیعی ترش است، برای شیرین نمودن آن از عسل که دارای طبیعتی گرم است، استفاده کنید.

نوشیدن چای

بخور و نخور‌های پیشنهادی برای سرمایی‌ها

نوشیدن چای کمرنگ در فصل سرد سال مناسب است اما بهتر است اگر در طول روزچای می نوشید، همراه با آن از زنجبیل، هل، دارچین، میخک و زعفران استفاده کنید.

آب جوش و عسل

در فصول سرد سال هر روز ناشتا یک لیوان آب جوش همراه با عسل بنوشید، این نوشیدنی همواره دست و پاهایتان گرم کرده و سبب می شود احساس سرما و بی حالی در ساعات سرد روز در بدن خود نداشته باشید.

مصرف دم نوش های گرم

به افراد سرمایی توصیه می شود در فصل های سرد سال از دم نوش آویشن، رزماری، زنجبیل، دارچین، اسطوخودوس، بادرنجبویه، گل گاوزبان، آلوورا و سرخارگل استفاده کنند. مصرف این دم نوش ها که طبیعتی گرم دارند، با احساس سرمای بدن مقابل کرده و انرژی و حرارت لازم آن را تامین کرد. این دم نوش ها مقاومت بدن را نیز در برابر ویروس ها افزایش می دهند و می توانند فرد را در مقابل ابتلا به بیماری های شایع فصل مصون نگه دارند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.