فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه روز دوشنبه در گفتگو با روزنامه «حریت» در مورد دلیل بستن مرزهای این کشور با ایران در پی شیوع ویروس کرونا گفت:«مشاهده موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایران از شهر قم شروع شد. در گفتگو با سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران درخواست کردم که شهر قم نیز مانند شهر ووهان چین قرنطینه شود.»
آقای کوجا افزود: «ولی ایران اعلام کرد که قرنطینه قم ممکن نیست و در پی این پاسخ، ما مجبور به بستن مرزهایمان با این کشور شدیم.»
وزیر بهداشت ترکیه تصریح کرد:«اگر شهر قم قرنطینه میشد، دیگر نیازی به اتخاذ تدابیر دیگر و بستن مرزها نبود. چنان که ایتالیا منطقهای که در آن ویروس مشاهده شده را قرنطینه کرد و کار صحیحی بود، چین نیز ووهان را قرنطینه کرد و مراودات ترکیه نیز با این کشورها ادامه دارد.»
عراق از شناسایی اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر دارد؛ فرد بیمار یکی از شهروندان ایران است. بنا بر اعلام مقامات این کشور، فرد مبتلا یک طلبۀ ایرانی در شهر نجف بوده است.
همچنین وزارت بهداشت عمان نیز اعلام کرد که نتایج آزمایش دو زن عمانی که از سفر به ایران بازگشته بودند، مثبت بوده و آنها به دلیل ابتلا به ویروس کرونا تحت مراقبت ویژه قرار گرفتهاند.
وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که شمار مبتلایان ویروس کرونا به ۶۴ نفر رسیده است. از جمله موارد جدید، مثبت بودن آزمایش دو نفر در اصفهان بوده است.
ایسنا به نقل از آرش نجیمی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نوشت: «این ۲ بیمار خانم و ۵۲ و ۷۲ ساله هستند که یکی از آنها بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده و نفر دوم همچنان در بیمارستان بستری است.»
او افزود که نمونۀ آزمایش این افراد طی روزهای گذشته به تهران ارسال شده و اکنون نتیجۀ آن مثبت اعلام شده است.
احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بامداد دوشنبه در حاشیۀ جسله علنی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: «روزانه ۱۰ نفر در قم از بین میروند... تا دیشب حدود ۵۰ نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فوت کردهاند. وزیر بهداشت در این قضیه مقصر است.»
شیوع کرونا ویروس در قم به مرز هشدار رسید
بنا بر گزارش ایلنا آقای امیرآبادی فراهانی اعلام کرد: «قم از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت خوبی ندارد و به نظرم عملکرد دولت در کنترل این ویروس ناموفق بوده است... در حال حاضر پرستاران لباس مناسب قرنطینه ندارند و با ترس و دلهره به بیماران رسیدگی میکنند... مشکلات فراوانی برای پرستاران با وجود آمده و امکانات کمی وجود دارد، همچنین قم با کمبود کیتهای آزمایشگاهی مواجه است.»
او تاکید کرد: «درست است که باید آرامش را حفظ کنیم، اما نباید ابعاد بحران را به گونهای تحت نظر قرار دهیم که گویی هیچ اتفاقی رخ نداده است... متاسفانه سه هفته است کرونا به قم آمده و این موضوع دیر اعلام شده است.»
این در حالیست که ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت این ادعا را تکذیب کرد. آقای حریرچی روز دوشنبه ۵ اسفند در جلسه سخنگوی دولت، همچنین وعده داد در صورتی که ادعاهایش غلط باشند، از سمت خود استعفا خواهد داد.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ادعای نماینده شهر قم در مورد جان باختن ۵۰ نفر بر اثر کرونا در این شهر را تکذیب کرد و افزود: «اطلاعات در خصوص بیماران و کسانی که آلوده شدهاند منحصرا در اختیار وزارت بهداشت قرار دارد و نمایندگان مجلس و دیگر افراد به این اطلاعات دسترسی ندارند.»
آقای حریرچی همچنین در ادامه اظهار داشت: «البته ممکن است در این میان سوتفاهمهایی پیش آید. چرا که به دلیل شباهت علائم آنفولانزا و کرونا، افراد تصور کنند، کسی که در اثر آنفولانزا فوت کرده است به کرونا مبتلا بوده است.»
حریرچی ادامه داد: اگر واقعا اطلاعات نماینده قم درست باشد و حتی یک سوم این هم باشد اعلام کند، اسامی را هم اعلام کند بنده بلافاصله استعفا خواهم داد.»
ساعاتی پس از اظهارات آقای حریرچی، احمد امیرآبادی فراهانی به خبرنگاران اعلام کرد اسامی ۴۰ نفر از کسانی که فوت کردهاند را به وزارت بهداشت ارسال کرده است و حالا منتظر است حریرچی از سمت خود استعفا دهد.
از سوی دیگر در حالی که برخی رسانهها اعلام کردند سعید نمکی وزیر بهداشت استعفا کرده است، این شایعه پس از ساعاتی از سوی وزارت بهداشت تکذیب شد.